Опис
Ефірна олія аіру використовується для тонізації центральної нервової системи при її пригніченні, знімає нервове перенапруження. Аромат аіру сильний, теплий, деревно-пряний, колір від темно-жовтого до коричневого кольору.
Дія
використовується при лікуванні ревматизму;
знімає м“язові спазми;
знижує артеріальний тиск;
має заспокійливу дію (істерія, невралгія, апатія);
знімає синдром хронічної втоми;
допомагає при головному болю.
Косметична дія
посилює кровообіг, що обумовлює застосування олії по догляду за шкірою і волоссям;
має бактерицидні і загоюючі властивості;
застосовується для загоєння ран, порізів і тріщин на шкірі;
сприяє загоєнню виразок, що гнояться;
знімає подразнення шкіри, особливо чутливої;
підсилює кровообіг при масажах;
укріплює волосся.
Способи зовнішнього застосування
Олію аіру використовують в аромалампах, ваннах, аплікаціях і компресах, розтираннях, у вигляді масажу.
Збагачення косметичних засобів
4-6 крапель олії на 2 столові ложки основи.
Масаж: змішати 40 крапель олії з 100 мл рослинної олії (авокадо, жожоба, пшеничних зародків, виноградних кісточок і так далі)
Аромалампа: внести 2-4 краплі чистої олії з додаванням води.
Компреси: 5-10 крапель на 1 столову ложку жирної олії. Просочити серветку, накласти на проблемну зону, укутати теплою пов“язкою.
Розтирання: 6 крапель на 1 столову ложку жирної олії (основи).
Ванни: 4-5 краплі олії змішати з 2 столовими ложками емульгатора (сіль, сода, мед і інше) і розчинити у ванні.
Протипоказання
Індивідуальна непереносимість олії.
Примітки
Ефірна олія аіру може викликати токсичний ефект при перевищенні доз, що рекомендуються.
Умови зберігання
Зберігати щільно закритою при температурі від +5°C до +25°C, в недоступному для дітей місці.
Характеристики
| Тип |
Ефірна олія |
| Доступний об“єм |
5 мл |